luni, 12 ianuarie 2015

ORDIN SIMULARE

O R D I N
privind organizarea si desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei
a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national,
în anul scolar 2013 - 2014

      În temeiul prevederilor art.77, alin. (5) si ale art. 94, alin. (2) lit. e) din Legea educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, ale prevederilor Ordinului ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 3753/2011 privind aprobarea unor masuri tranzitorii în sistemul national de învatamânt, cu modificarile ulterioare,în temeiul prevederilor art.5 din Hotarârea Guvernului nr. 185/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile si completarile ulterioare,
     MINISTRUL EDUCATIEI NATIONALE emite prezentul ordin:
    Art.1. Se aproba organizarea simularii Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul scolar 2013 - 2014, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din învatamântul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

     Art.2. Se aproba Calendarul simularii Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul scolar 2013 - 2014, prevazut în anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentul ordin.

     Art.3.   -(1) Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul scolar 2013 - 2014, sunt: limba si literatura româna, limba si literatura materna (pentru elevii apartinând minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale în limba materna), matematica.
                -(2) Lista continuturilor pentru simularea Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a în anul scolar 2013 – 2014 este prevazuta în anexa nr. 2 care face parte integranta din prezentul ordin.

    Art.4. – (1) Disciplinele la care se organizeaza simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national pentru elevii clasei a XI-a în anul scolar 2013 – 2014 sunt: limba si literatura româna, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile, care au urmat studiile liceale într-o limba a minoritatilor nationale), matematica si istorie.
               -(2) Lista continuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national
pentru elevii clasei a XI-a în anul scolar 2013 – 2014 este prevazuta în anexa nr. 3 care face parte
Integranta din prezentul ordin.

    Art.5. – (1) Disciplinele la care se organizeaza simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national pentru elevii clasei a XII-a în anul scolar 2013 – 2014 sunt: limba si literatura româna, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile, care au urmat studiile liceale într-o limba a minoritatilor nationale), matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
               -(2) Lista continuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national
pentru elevii clasei a XII-a în anul scolar 2013 – 2014 este prevazuta în anexa nr. 4 care face parte integranta din prezentul ordin.

     Art.6. – Organizarea simularii Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul scolar 2013 - 2014 se realizeaza în baza unei proceduri separate, care va fi comunicata ulterior.

     Art.7. – Rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de învatamânt în care s-au desfasurat simularile nationale din anul scolar 2013-2014, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor masuri pentru îmbunatatirea performantelor scolare.

     Art.8. Directia Generala Educatie si Învatare pe Tot Parcursul Vietii, Directia Generala Învatamânt în Limbile Minoritatilor, Centrul National de Evaluare si Examinare, inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti si unitatile de învatamânt duc la îndeplinire prezentul ordin.

     Art.9. Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.


MINISTRU, Remus PRICOPIE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu